Ingredienser
4 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 dl majonnäs
½-1 tsk curry
1 knippe dill
2 msk kapris
2 burkar matjessill á150 gavrunnen
8-10 potatisar, kokta med skal,1000 g
1 purjolök,150 g
2 gröna äpplen, c:a300 g
salt och peppar
Så här gör du
Instruktioner:
Spar lite dill till garnering, klipp resten fint.
Rör ihop majonnäs, yoghurt, curry, dill och kapris.
Skala potatisen och skär dem i knappt1 cmstora tärningar.
Skär sillen i ½ cm stora tärningar.
Fintärna purjo och äpplen.
Blanda allt försiktigt.
Garnera med en dillvippa.
Tips:
Perfekt till sommarlunch eller som vickning
Höj smaken med 1-2 msk spad av matjessillen
Du kan utesluta curryn om du inte gillar smaken
Servera med ett gott knäckebröd
Receptet insänt av
Susanne Friman, Eskilstuna