Recept

Skriv ut

Riskaka med kyckling

46- 4 port

Ingredienser

2 dl jasminris
4 dl vatten
300 g kycklingkött, bröst- eller lårfilé, strimlat
1 stor gul lök, tärnad
1 dl rapsolja
1 påse saffran
1 tsk curry
2 klyftor vitlök, pressade
2 ägg
1 dl vatten (efter riskoket)
2 msk vatten
2 dl Turkisk Yoghurt
Salt och nymalen vitpeppar
1 msk smör

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Lägg riset i 4 dl lättsaltat, kokande vatten och låt sjuda i 10 minuter.
Häll av vattnet, men spar det för senare användning.
Fräs löken och kycklingköttet med häften av oljan i t.ex. en wokpanna.
Tillsätt curry, saffran och vitlök, fortsätt fräsa en minut.
Häll på 1 dl vatten (efter riskoket) och låt sjuda 2 minuter.
Rör ihop yoghurten och äggen till en slät smet.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.
Smöra en ugnsfast form (ca 1,5 lit).
Blanda resten av oljan med 2 msk vatten och häll i formen.
Häll ris/kycklingblandningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 170 grader i ca 40 minuter, beroende på formen.

Tips:
Servera med Tzatziki.

Receptet insänt av Iran Nouri

Cookie Settings