Ingredienser
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
400 g nötfärs
1 liten röd paprika
1 liten grön paprika
1 liten gul paprika
3 medelstora morötter
2 tsk paprikapulver
2 msk mjöl
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
10 dl vatten
Olja till stekning
Salt och peppar
Så här gör du
Skär löken och alla grönsaker i tärningar.
Bryn färsen och löken i en het panna. Färsen kan gärna klumpa sig lite.
Strö över tomatpurén och mjölet. Fortsätt steka en kort stund.
Lägg färsen i en större gryta. Fyll på vattnet och buljongtärningen.
Låt koka upp, fortsätt sjuda i tio minuter.
Fräs under tiden alla grönsaker ihop med paprikapulvret.
Häll grönsakerna på färsen och fortsätt koka i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt yoghurt och värm igen under omrörning till ca 90 grader.
Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Serveras med en god ostfralla eller annat gott bröd.
Föredrar du en kryddigare soppa kan du använda rosenpaprika eller höja smaken med cayenne och 1 pressad vitöksklyfta.