Ingredienser
4 kycklingbröstfiléer, 600 g
2 msk olja
1 lök, finskuren
3 vitlöksklyftor, fintärnad
2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
½ msk gurkmeja
1 krm cayennepeppar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 msk citronsaft (även mer om du så vill)
Rasp av en citron
2 msk honung
2 dl Lindahls Rysk Yoghurt
salt
300 g spaghetti
30 g parmesan eller pecorino, riven
persilja eller koriander
Så här gör du
Skär kycklingfiléer i kuber.
Fräs köttet, löken och vitlöken med oljan.
Strö gurkmeja och ingefära över blandningen.
Tillsätt grädden, fonden honung och citronsaft.
Låt sjuda i 5 minuter till köttet är färdig kokt, håll varmt.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Rör Yoghurten i stuvningen, smaka av med salt och ev. mera citron och cayenne.
Hetta upp igen till c:a 90 grader och blanda med pastan.
Lägg upp i t.ex. djupa tallrikar och strö över den rivna osten och finklippta färska örter.
Servera omedelbart med en fräsch sallad och nybakad bröd.
Tips:
Byt ut kyckling mot färska musslor, fisk eller ljust kött.
Receptet insänt av
Tiina Suvanto, Finland