Recept

Skriv ut

Pintxos x 3

46- 6-8 port

Ingredienser

2 baguetter, delad i 2 cm skivor
olivolja
3 dl Turkisk yoghurt
2 dl majonnäs
salt & svartpeppar

Chorizo och grillad paprika
10 skivor Chorizo av bra kvalitet
grillad paprika (finns att köpa färdigt)
1 msk gräslök, finhackad

Serrano-skinka och Manchego-ost
10 skivor Serrano-skinka av bra kvalitet
10 tjocka skivor Manchego-ost
1 vitlöksklyfta, pressad

Champinjoner, persilja
1 näve små champinjoner, delad i kvartar
4 vitlöksklyftor, pressade
½ dl finhackad persilja
½ dl olivolja

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ringa över några droppar olja på varje baguetteskiva och rosta knaprigt i ugnen 4-5 minuter.

2. Blanda ihop yoghurt och majonnäs. Salta och peppra. Dela upp i tre skålar.

Instruktioner, Chorizo, grillad paprika
1. Blanda ihop ena yoghurt-majjoskålen med den finhackade gräslöken.

2. Lägg på en skiva Chorizo och lite grillad paprika på en baguetteskiva. Klicka över lite sås och trä igenom en tandpetare.

3. Upprepa med resterande brödskivor

Instruktioner, Serrano, Manchego
1. Blanda ihop ena yoghurt-majjoskålen med den pressade vitlöken.

2. Lägg på en ostskiva och en skiva Serranoskinka på en baguetteskiva. Klicka över lite sås och trä igenom en tandpetare.

3. Upprepa med resterande brödskivor

Instruktioner, Champinjoner
1. Fräs champinjonerna i olivoljan tills det mjuknat. Lägg i vitlöken och persilja. Salta och peppra och rör runt. Låt svalna något.

2. Lägg på en sked av champinjonröran på en baguetteskiva. Klicka över lite yoghurt-majjo och trä igenom en tandpetare.
Upprepa med resterande brödskivor