Recept

Skriv ut

Persikokaka med yoghurtfyllning

46- 4 port

Ingredienser

1 rund kakform med löstagbar botten, ca 24 cm

15g (1/3) paket jäst
1/4 dl ljummet vatten, 250g
100 g rumsvarmt smör
½ dl socker, 50 g
1 ägg
4 dl vetemjöl, 220 g

2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt, 200 g
3 msk socker, 50 g
1 tsk vaniljsocker, 6 g
1 äggula
1 stor burk konserverade persikohalvor

1 msk socker
1 tsk kanel

Så här gör du

Lös upp jästen i en liten kopp med det ljumma vattnet och ställ åt sidan.
Vispa sockret och smöret fluffig.
Rör i jästen, ägget och slutligen mjölet.
Arbeta degen smidig och låt jäsa en timme under bakduk.

Knåda degen lite och kavla ut den till en stor men tunn cirkel, ca 30 cm.
Lägg degen i kakformen och vik upp kanterna.

Rör ihop yoghurten, sockret, vaniljsockret och äggulan.
Bred blandningen över degen.
Skiva de väl avrunna persikohalvorna tunt och lägg dem på yoghurtblandningen.
Blanda kanel och socker och strö över.

Grädda kakan vid 225 graders i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera kakan avsvalnad.

Receptet insänt av
Emilie Karlsson, Vörå, FINLAND