Recept

Skriv ut

Pascha, rysk påskdessert

46- 4 port

Ingredienser

60 g rumstempererat smör
75 g strösocker
1 droppe bittermandelolja
2 tsk vaniljsocker
100 g Lindahls Grekisk Yoghurt
100 g kesella
40 g russin
40 g hackad sötmandel

Så här gör du

OBS! Receptet kräver förberedelser.

Rör socker, bittermandel, vaniljsocker och smör med en elvisp till skum tills sockret har löst sig. Det tar minst tio minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Lägg massan i en kökshandduk som lägges i en sil, eller använd ett kaffefilter och låt rinna av i två dygn i kylskåp.
Forma Paschan till en rund ost eller små ägg och garnera med kanderade frukter.
Pascha är en gammal rysk rätt som man unnade sig vid påsken, den största ryska helgen.

Vill man ha lite fräschare smak, serveras Pascha med färska eller frysta bär.