Recept

Skriv ut

Päronkaka

31-45 4 port

Ingredienser

Degen:
150 gr smör, rumstempererat
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
500 gr päron (konserverade eller färska lätt kokta)
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Sikta mjölet och bakpulvret ihop och blanda samman med socker och vetemjöl. Tryck ut degen i en smord och bröad form, helst med en avtagbar kant.
Glöm inte att trycka upp degen mot kanterna.

Skiva päronen och lägg dem på degen.
Vispa samman ägg, yoghurt, vaniljsocker och strösocker i en skål.
Häll smeten över päronen.
Grädda i ugnen på 200 grader i 30-35 min.

Serveringstips: servera med lättvispad grädde eller glass.

Cookie Settings