Recept

Skriv ut

Pannacotta med stjärnanis

16-30 6 port

Ingredienser

3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1½ dl grädde
2 kanelstänger
2 stjärnanis
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad

Till garnering:
Hjortronsylt
Hackade valnötter
Mörk choklad
Citronmeliss

Så här gör du

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med socker, kanelstång och stjärnanis.
Låt sjuda någon minut och sila sedan.
Krama ur gelatinen och tillsätt den under omrörning i den heta grädden.
Var noga med att gelatinen smälter ordentligt.
Blanda i yoghurten, rör om noga och häll upp i serveringsglas.
Låt stå i kyl minst 4 timmar före servering.
Dekorera med hjortronsylt, hackade valnötter, citronmeliss och grovriven mörk choklad.

Tips:
Byt ut hjortron mot tärnad syltad ingefära.
Receptet insänt av
Eva Svensson, Bollnäs