Ingredienser
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1½ dl grädde
2 kanelstänger
2 stjärnanis
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Till garnering:
Hjortronsylt
Hackade valnötter
Mörk choklad
Citronmeliss
Så här gör du
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med socker, kanelstång och stjärnanis.
Låt sjuda någon minut och sila sedan.
Krama ur gelatinen och tillsätt den under omrörning i den heta grädden.
Var noga med att gelatinen smälter ordentligt.
Blanda i yoghurten, rör om noga och häll upp i serveringsglas.
Låt stå i kyl minst 4 timmar före servering.
Dekorera med hjortronsylt, hackade valnötter, citronmeliss och grovriven mörk choklad.
Tips:
Byt ut hjortron mot tärnad syltad ingefära.
Receptet insänt av
Eva Svensson, Bollnäs