Recept

Skriv ut

Pannacotta med chili- och ingefärskryddad fruktsallad

46- 4 port

Ingredienser

Pannacotta:
2,5 dl vispgrädde
½ dl socker
2,5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
½ honungsmelon
2 gelatinblad

Fruktsallad:
2 msk socker
1 dl vatten
½ röd chili, finhackad
1 tsk färsk ingefära, finriven
1 apelsin
½ mango
½ papaya
½ honungsmelon
8 jordgubbar
4 physalis

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

annacotta:
Skala och kärna ur melonen och mixa den slät.
Lägg gelatinbladen blött.
Koka upp vispgrädde och socker. Ta bort från värmen. Krama ur gelatinen och rör ner den i grädden tills den har smält. Vänd ner yoghurt och melon i grädden. Häll smeten i en plastad form eller använd portionsformar. Ställ kallt i minst 6 timmar.

Fruktsallad:
Koka upp vattnet med socker, ingefära och chili. Låt svalna.
Skala och klyfta apelsinen. Skär mango, papaya och honungsmelonen i tunna skivor eller tärningar. Halvera jorgubbarna och physalisen.
Lägg all frukt i sockerlagen och låt stå kallt i minst 1 timme.

Vänd pannacottan och skiva den i potionsbitar. Lägg på serveringsfat och garnera med fruktsalladen.

Cookie Settings