Ingredienser
Mördeg:
65 gr margarin, smält och avsvalnat
½ dl socker
1 äggula
1 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
300 gr Lindahls Turkisk Yoghurt
1 äggula
1 msk potatismjöl
3/4 dl socker
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
½ dl smält avsvalnat margarin
2 msk suckat eller russin
1 tsk finrivet apelsinskal
10 hackade mandlar
2 hårt vispade äggvitor
Så här gör du
Smörj en form ca 15 x 20 cm eller vik en form av dubbelt bakpapper.
Rör poröst socker och äggula. Tillsätt vetemjölet och margarinet.
Kläm ut mördegen i formen. Låt stå kallt en timme.
Blanda försiktigt alla ingredienser till fyllningen. Sist nedröres äggvitorna.
Bred ut fyllningen över mördegen.
Grädda i 150 grader ca 1 timme. När den kallnat skärs den i fyrkantiga bitar.