Ingredienser
300 g fläskfilé i mindre grytbitar
400 g nötfärs, gärna grovmalen
3 msk olja
2 stora gula lökar, tärnade
3 vitlöksklyftor, skivade
3 tsk curry
2 kryddmått stött kardemumma
1 lagerblad
3 msk tomatpuré, 70 g
Salt
3 dl vatten
2 paprikor, grovtärnade
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 msk maizena
Så här gör du
Bryn fläskfilén med 1 msk olja i en stekpanna.
Flytta över bitarna i en gryta.
Bryn färsen med 1 msk olja. Hacka inte sönder den för mycket, utan peta försiktigt i den så att det blir ”bitar” av kött.
Lägg över dem i grytan.
Fräs löken och vitlöken i resten av oljan.
Tillsätt curry och kardemumma och tomatpurén, fortsätt fräsa 2 minuter.
Lägg blandningen i grytan.
Rör ihop vatten, maizena och hälften av yoghurten.
Häll redningen och lagerblad i grytan.
Rör om, koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Lägg paprikan i grytan och låt den sjuda 5 min till utan lock.
Rör resten av yoghurten i gryta och smaka av med salt och ev. peppar.
Tips:
Servera med olika tillbehör som t.ex.:
Salta jordnötter (jättegott till)
Finhackad färsk gurka och rödlöksringar
Russin och hackade, oskållade mandlar
Böngroddar
Grytan kan även lagas med färsk skinka, eller bara köttfärs i stora bitar eller grillad kyckling.
Receptet insänt av Barbro Nordqvist, Tving