Recept

Skriv ut

Nubberöra

4 port

Ingredienser

2 burkar Matjessill à 200 gr
5 potatisar, medelstora, fast sort, kokta
1 dl gräslök, färsk eller fryst, hackad
1 dl dill, färsk eller fryst, hackad (c:a 1 knippe)

Sås;
2½ dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1½ dl majonnäs
1 msk Dijonsenap
1½ – 2 krm vitvinsvinäger
1½ krm Aromat
2 – 3 msk Kalles kaviar
1 rödlök, fintärnad
Salt och svartpeppar

Så här gör du

Blanda samman alla ingredienser till såsen i ett kärl stort nog att rymma hela nubberöran.
Rör inte för mycket då kan röran bli för lös.
Skär sill och potatis i små tärningar.
Rör försiktigt ner sill, potatis, gräslök och dill i såsen, smaka av med salt och peppar.
Lägg upp och garnera gärna med några dillkvistar.

Servera med eller på ett gott knäckebröd.

Receptet insänt av
Örjan Ericson, Mariannelund