Recept

Skriv ut

Mustig gryta på högrev och svamp

46- 4 port

Ingredienser

2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 kg högrev, tärnad i grytbitar
1 gullök, tärnad
1 klyfta vitlök, hackad
1 stor morot, skivad
1 msk tomatpuré
½ flaska rödvin
1 lagerblad
1 krm timjan
4 svartpepparkorn
1 msk konc. kalvfond
150 g färsk svamp, skivad eller tärnad
1 tsk maizena
Olja till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet.
Fräs löken och moroten, tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
Flytta allt i en gryta och tillsätt alla kryddor, kalvfond, vin och vatten så att köttet täcks.
Låt koka upp och sjuda i 1,5 till 2 timmar tills köttet är mört.
Fräs svampen och häll i grytan.
Rör ut maizena med lite vatten eller rödvin och rör blandningen i grytan.
Koka upp igen.
Tillsätt yoghurt, smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp igen till ca 90 grader, men låt inte koka mera.

Receptet insänt av Susanne Cronvall, Hammenhög

Cookie Settings