Recept

Skriv ut

Muffins med medelhavssmak

46- 12 st port

Ingredienser

3 ägg
7 dl durumvetemjöl, 500g
1 msk (rågad) bakpulver, 15 g
1 tsk olivsalt, alt.fin havssalt
1 tsk torkad timjan, smulat
100 g prosciutto, fintärnad
125 g Mozarella, fintärnad
160 g pimentofyllda Quenoliver, finhackade
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 – 1,5 dl vatten
1 dl olivolja (inkl oljan från oliverna)

Så här gör du

Lättvispa äggen.
Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Tillsätt salt, timjan, prosciutto, mozarella och oliverna och blanda.
Rör i yoghurt, olja, ägg och 1 dl vatten. Öka vattenmängden om så behövs, och blanda allt väl till en jämn deg.
Klicka smeten i 12 stora muffinsformar eller en oljad muffinsform, 130g /styck.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader i 35-45 minuter. Sänk ev. värmen till 150 grader efter halva gräddningstiden.

Tips:
Ersätt prosciutto med annan kallrökt skinka eller salami.
Byt oliver mot soltorkade tomater.

Receptet insänt av Kjersti Bylin Casteryd, Uppsala