Recept

Skriv ut

Mjuk pepparkaka med glasyr

46- 4 port

Ingredienser

2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
3 ägg
2,5 dl socker, 225 g
3 dl vetemjöl, 180 g
2 tsk vaniljsocker, 10 g
2 tsk bakpulver, 14 g
2 droppar bittermandelolja/5 droppar bittermandelarom
1 påse pepparkakskryddor (15g)

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1⁄2 msk vatten

Så här gör du

Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.
Sikta mjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddor och bakpulver ihop. Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurt i äggsmeten. Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighet.
Häll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter). Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen. Låt svalna före servering.
Blanda ingredienserna till glasyren och häll över kakan.