Recept

Skriv ut

Minirotfrukter med ostdipp

0-15 4 port

Ingredienser

Du kan använda de rotfrukter du tycker bäst om men ta gärna rotfrukter med blandade färger och smaker. Exempelvis:
Palsternacka
Morot
Rödbeta
Polkabeta
Fänkål

Ostdipp:
2 dl Turkisk Yoghurt
En bit gräddädelost
Salt och peppar

Så här gör du

Skala och dela rotfrukterna i små kuber.
Sätt ugnen på 220 grader,
Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla lite honung över.
Låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut rotfrukterna ur ugnen och nu saltar och pepprar du lite.

Ostdipp:
Blanda turkisk yoghurt med gräddädelosten. Strö finklippt gräslök på toppen.
Billigt, gott och vackert! Passar perfekt till ett buffébord eller som tillbehör till en grillad köttbit.