Recept

Skriv ut

Medelhavsscones

31-45 12 st port

Ingredienser

8 dl vetemjöl, 500 g
1,5 msk bakpulver, 20 g
1 tsk socker, 8 g
100 g smör eller margarin
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt, 100 g
6 soltorkade tomater, inlagda, finhackade, 80 g
12 oliver, finhackade, 80 g
150 g fetaost, i små tärningar

Så här gör du

Sikta mjöl, bakpulver och socker.
Skär smöret i smör tunna skivor eller bitar.
Knåda snabbt ihop mjölblandningen med smöret och yoghurt.
Blanda smeten med tomaterna, oliverna och fetaosten.
Låt vila 10 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Dela degen i två halvor och forma till 2 rullar
Skär varje rulle i 6 bitar.
Lägg bitarna på bakpappersklädd ugnsplåt.
Grädda vid 225 grader i c:a 15 minuter.

Tips:
Servera ljumna till en god soppa, sallad eller med lite cottage cheese som ett gott mellanmål.

Recept insänt av
Sara Marteus, Motala