Recept

Skriv ut

Medelhavsinspierad pastasallad

4 port

Ingredienser

3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 st vitlöksklyfta, pressad
200 g Penne
4 st tomater i skivor
1 st grön paprika i strimlor
1 st röd paprika i strimlor
12 st svarta, kärnfria oliver i skivor
125 g Serrano/Parmaskinka
125 g pepparsalami
½ kruka färsk koriander
½ kruka persilja, krusbladig
nymalet havssalt och peppar

Så här gör du

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt kallna.
Rör ihop yoghurt och vitlök.
Lägg upp alla ingredienser snyggt på 4 djupa tallrikar som bilden visar.
Krydda med salt och peppar.

Tips:
Stänk 1 msk lagrad balsamvinäger och 1 msk olivolja på varje portion.
Strö finskuren färsk eller torkad Oregano över salladen.