Recept

Skriv ut

Margaretas goda bullar

ca 20 st port

Ingredienser

0,5 dl havregryn
1 dl linfrön
2 dl mjölk
1 pkt jäst
2 dl Grekisk Yoghurt
2msk sirap
0,5 tsk salt
Ca 1 liter mjöl

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Koka upp hälften av mjölken med havregryn och linfrön, låt svalna. Värm resterande mjölk till ca 37 grader och blanda ut jästen. Häll detta i mjölkblandningen. Blanda i yoghurt, sirap och salt samt mjöl tills degen känns bra. Jäs under bakduk i ca 30 min. Baka ut degen, kavla till 3-4 cm tjocklek, tryck ut bullar med hjälp av ett mjölat glas, picka med gaffel. Låt jäsa ca 20-30 min. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 min.

Receptet insänt av Margareta Hassellöv

Cookie Settings