Recept

Skriv ut

Mandelformar, yoghurtfyllda

31-45 8 st port

Ingredienser

Kakan:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk rapsolja
½ dl valnötter, hackade
2 msk fruktlikör eller konc. fruktjuice

Fyllning:
1 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Bär till garnering

Så här gör du

Riv mandelmassan på ett rivjärn. Fyll massan i en matberedare och tillsätt under låg hastighet ett ägg i taget och oljan. Kör till en jämn smet. Rör ner hackade valnötter.
Fördela smeten i 8 mazarinformar. Grädda i mitten av ugnen vid 175 grader i ca 10 minuter. Låt formarna kallna.
Pensla insidan av kakorna med fruktlikör eller fruktjuice.
Vispa grädden och blanda med vaniljsocker och yoghurt. Klicka massan jämnt i formarna.

Serveringstips:
Garnera med färska bär, skalad och skivad kiwi.