Ingredienser
1 pumpa
Valfria grönsaker, t e x
Paprika i olika färger
Morötter
Blomkål
Gurka
Selleri
Ev mandelflarn till ”fingernaglar” på morötterna.
Fetaostdipp /Ädelostdipp
2 dl Lindahls Turkisk yoghurt
150 g fetaost eller ädelost
2 msk finthackade örter (valfritt)
1 msk olivolja
salt, nymalen peppar
Tzatziki
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
150 g gurka
1 tsk salt
1 st krossad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1 krm vinäger
1 msk olivolja
Så här gör du
Skär av översta delen på pumpan. Gröp ur och häll i valfri dippsås
Fetaostdipp/Ädelostdipp
Smula fetaost/ädelost i en skål, tillsätt yoghurt och olivolja. Krydda med salt och nymalen peppar och valfria hackade örter.
Tzatziki
Riv gurkan på ett grovt rivjärn eller skär den i tunna strimlor.Blanda gurkan med saltet och låt vila 30 minuter.
Häll gurkan i ett durkslag och låt rinna av i 15 minuter. Blanda sedan alla ingredienser och låt dra minst 1 timme i kylskåp.
Tips! Om det är bråttom, använd gärna Lindahls färdiga Tzatziki!