Ingredienser
3 kycklingfiléer, 500 g
2 msk smör
2 charlottenlökar, tärnade
100 g färska champinjoner i bitar
½ röd paprika, strimlad
½ gul paprika, strimlad
1 krm timjan
1 msk kycklingfond
3 msk ajvar, stark
3 dl Turkisk Yoghurt
Salt och peppar
Så här gör du
Skär kycklingköttet i strimlor.
Bryn köttet i en panna med fettet och stek det nästan ”färdigt”.
Tillsätt löken, timjan och grönsakerna, fortsätt steka någon minut.
Lägg i ajvar och kycklingfonden och blanda allt ordentligt.
Fyll på yoghurt, rör om, smaka av med salt och peppar.
Hetta upp igen, men låt inte koka mera.
Servera med ris eller pasta och en krispig sallad.
Tips:
Använd en wokpanna.
Ersätt kycklingfilé med lårfilé.
Receptidéen insänd av Gunilla Wigzell, Bro