Ingredienser
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
600 g kycklingfilé
600 g sötpotatis i kuber
300 g majrova i kuber
150 g purjolök, skivad (gröna delen)
100 g röd paprika i kuber
3 dl vatten
0,5 dl grädde
1 kycklingbuljong tärning
2 tsk curry
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk torkad gräslök
0,5 tsk salt
2 msk olja till stekning
färsk persilja
Så här gör du
Fräs kyckling i 1 msk olja i en gryta.
Tillsätt purjolök och stek någon minut och ställ åt sidan.
Fräs sötpotatis och majrova med curry i resten av oljan i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, salt och kryddor.
Koka i 5 minuter och tillsätt sedan kycklingen, purjolök och grädde.
Koka ytterligare 4 minuter eller till rotfrukterna är mjuka.
Tillsätt yoghurt, värm upp, men låt inte koka mer.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i serveringskärl och garnera med hackad färsk persilja.
Servera gärna med färskt bröd.
Receptet insänt av:
Anne Kiuru, Finland