Recept

Skriv ut

Kryddig parmesankräm med rostat vitlöksbröd

16-30 4 port

Ingredienser

Parmesankräm:
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl riven parmesan
1 vitlöksklyfta, pressad
3 soltorkade tomater i olja, fint strimlade
1 msk persilja, hackad
2 msk gräslök, hackad
1 tsk citronpeppar
10 oliver, kärnfria, finhackade

Bröd:
8 bröd, gärna tyskt lantbröd, surdegsbröd, alt. baguette
4 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta, pressad
Flingsalt

Så här gör du

Blanda alla ingredienser till krämen, ställ i kylskåpet minst en timme så att smakerna kommer till sin rätt.

Blanda oljan med vitlöken. Pensla brödet och strö över flingsalt. Grilla brödet tills ytan har fått lite färg. Servera med parmesankrämen.

Detta snacks eller småplocket blir lätt en måltid med en bit grillat kött eller fisk och en fräsch sallad.

Receptet insänt av
Peter Ericsson, Motala