Recept

Skriv ut

Krämig grönsakssoppa med chorizo

4-6 port

Ingredienser

2 msk smör
1 lök, tärnad
200 g morot, fintärnad
100 purjolök, finstrimlad
100 g röd paprika, fintärnad
2 vitlöksklyftor, fintärnade
400 g mjukost naturell (Kavli)
7 dl vatten
4 dl ajvar relish, mild
2 msk kycklingfond
3 Chorizo, tärnade eller slantade
2,5 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
Salt och svartpeppar

Till servering: ca 4 msk turkisk yoghurt

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt
Turkisk yoghurt

Så här gör du

Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull utan att de tar färg.
Fyll på vatten, ajvar, mjukost och fond.
Låt koka upp och låt puttra 5 minuter.
Tillsätt chorizo och låt sjuda ytterligare 30minuter.
Rör turkisk yoghurt i soppan och hetta upp igen.
Soppan bör inte kokas mera.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Tips:
Servera med ett gott bröd, gärna grekiskt lantbröd och en klick turkisk yoghurt.
Föredra du en tjockare soppa, rör du 1 tsk Maizena ½ dl av vattnet och blanda med yoghurten som rörs i soppan.

Receptet insänt av
Calla Meszaros, Motala

Cookie Settings