Ingredienser
1 stor gullök, tärnad
½ dl skorpmjöl
1 tsk potatismjöl
½ tsk paprikapulver, mild
1 krm socker
2 ägg
1 ½ dl Lindahls Turkisk Yoghurt
500 g nötfärs eller blandfärs
Smör till stekning
salt, peppar
Så här gör du
Fräs den tärnade löken med lite smör, låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör blandningen ihop med yoghurten och äggen till en smet. Tillsätt färsen och arbeta till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Forma till köttbullar, c:a 20 g/styck. Stek köttbullarna i medelvarm panna tills de är helt genomstekta.
Tips:
Skölj händarna ofta i varmt vatten när du formar köttbullarna. Ställ de råa köttbullarna i kylen före stekningen så håller de formen bättre. Variera kryddningen med t.ex. rosenpaprika, chili, grönpeppar, hackad smörgåsgurka. Servera med rödbetssallad (receptet finns på Lindahls hemsida)