Ingredienser
1 pkt färska lasagneplattor
2 brk krossade tomater
600 g falukorv, strimlad
75 g tunt skivad pepparsalami, tärnad
125 g fetaost
6 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
4 st ägg
1 st grönsaksbuljong
25 st gröna oliver, skivade
2 st gula lökar, fintärnade
2 st vitlöksklyftor, fintärnade/pressade
1,5 dl riven lagrad ost
3 msk olivolja
1 tsk oregano
Salt och peppar
Så här gör du
Stek falukorven med 1 msk olivolja till den får lite färg.
Fräs lök och vitlök med 1 msk olivolja i en kastrull.
Häll i de krossade tomaterna, oregano och buljongtärningen.
Låt småputtra under lock i ca 5 minuter.
Mosa fetaosten och rör ihop med yoghurten och äggen till en slät sås.
Blanda falukorven med salamin och oliverna.
Pensla botten av en gratängform med resten av olivoljan.
Varva sedan lasagneplattor, tomatsås, korvblandning och yoghurtkräm i minst två lager.
Avsluta med yoghurtkrämen och strö över den rivna osten i ett täckande skikt.
Grädda i ugn vid 200 grader i ca 30-40 minuter, beroende på formen.
Servera med en fräsch grönsallad.
Receptidéen insänt av Leena Ingsberg, Habo