Recept

Skriv ut

Katrinplommon- och äppelkompott

16-30 4 port

Ingredienser

2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
12 urkärnade katrinplommon
1 dl portvin
1 dl vatten

4 stora äpplen
½ dl vatten
½ dl socker
Saften från ½ citron

1 dl vispgrädde
Ev. rån eller annan torr kaka, t ex spettekaka

Så här gör du

Koka katrinplommonen i en lag av vin och vatten på svag värme tills de mjuknat.
Låt kallna.
Skala äpplena, tag bort kärnhus och dela i tunna klyftor.
Koka i vatten, socker och citronsaft på svag värme under lock till en kompott.
Låt kallna.
Hacka katrinplommonen och blanda dem med lagen.
Varva katrinplommon, yoghurt, och äppelkompott i höga glas.
Garnera med en klick vispad grädde.

Serveringstips: Avnjutes med en kaka och eventuellt ett glas portvin.