Recept

Skriv ut

Kanelknutar

20 st port

Ingredienser

ca 11 dl vetemjöl
3 dl Turkisk yoghurt
1 dl strösocker
75 g smör, rumstemp
1 ägg
0,5 tsk salt
1 msk krossade
kardemummakärnor
30 g jäst

Till fyllning:
100 g smör, rumstemp
1,5 dl strösocker
1 msk mald kanel

1 ägg
pärlsocker

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i 12 minuter.Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 1 timme beroende på inomhus-temperatur).
Blanda ihop fyllningen. Arbeta degen på nytt i 2 minuter och kavla ut till en rektangel om ca 30×60 cm.
Bred ut fyllningen och vik ihop degen på längden. Skär remsor om ca 2 cm. Skär 2 snitt, en cm från degens övre kant och rakt ner genom remsan så att du får som 3 ben. Fläta ”benen” och gör en knut.
Lägg kanelknutarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 45 minuter.
Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 250°ca 7 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Cookie Settings