Recept

Skriv ut

Kanelkakor med yoghurt

4 port

Ingredienser

2 ½ dl socker
1 ¾ dl smör, rumstempererad
1 ägg
½ dl Lindahls Rysk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
2 droppar vaniljarom eller 1 tsk vaniljpulver
7½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk kanel

Så här gör du

Rör socker, smör, ägg, Rysk yoghurt, vaniljsocker och vaniljpulver poröst till en kräm (10 min, elvisp).
Blanda ca 6 dl vetemjöl med övriga ingredienser, blanda med kräm. Tillsätt resten av mjölet.
Täck skålen och låt den stå i kylskåpet i 1- 2 timmar.
Kavla ut degen och tryck ut figurer.
Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i 4- 6 minuter till kanterna är lätt gyllenbruna.

Garnera om du så vill med sockerkristyr eller sockerpasta.