Recept

Skriv ut

Kanelkaka

46- 4 port

Ingredienser

1 st 1,5 liters form

175 g + 2 msk smör, rumstempererat
2,5 dl strösocker
2 st ägg
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl whisky, alt. punsch
Smör och ströbröd till formen

Fyllning:
1 dl strösocker
3 msk kanel

Så här gör du

Rör socker och smör fluffigt. Blanda sedan ner äggen, ett i taget, och därefter yoghurten.
Sikta ihop de torra ingredienserna. Se till att de är ordentligt blandade. Rör ner dem och whiskyn i smeten.
Blanda kanel och socker till fyllningen.
Häll hälften av smeten i en välsmord och bröad bakform.
Strö över hälften av kanel/sockerblandningen.
Fyll på resten av kaksmeten och strö resten av kanel/sockerblandningen över.
Klicka 2 msk smör i små flingor på kakan.
Grädda kakan vid 175 grader i 45 till 60 minuter. Prova med en sticka och sänk temperaturen ev. något vid behov.