Recept

Skriv ut

Juliga cake pops

ca 10-12 st port

Ingredienser

Vita cake pops
ca 10-12 st

1 dl grekisk yoghurt
1 liten längd färdigköpt mjuk pepparkaka
200 g vit konfektyr med vaniljsmak (sweet melts), alt. vit choklad
Valfri strössel eller annan dekoration till topping
Klubbpinnar

Cake pops med choklad
ca 10-12 st

1 dl grekisk yoghurt
1 liten längd färdigköpt sockerkaka
200 g choklad
Valfri strössel eller annan dekoration till topping
Klubbpinnar

Så här gör du

1. Mixa den mjuka pepparkakan (eller sockerkakan) till smulor i en mixer eller matberedare. Häll smulorna i en bunke och tillsätt 1 dl yoghurt. Blanda till en kladdig smet med hjälp av händerna. Rulla smeten till bollar och placera dem på en bakplåtsklädd liten plåt eller bricka. Ställ kallt minst 30 min.

2. Under tiden kakbollarna står i kylen, smält konfektyren (eller chokladen) i en skål över ett vattenbad. Häll upp strössel och annan dekoration i småskålar.

3. När 30 min har gått, ta ut kakbollarna ur kylen. Doppa ena änden klubbpinnen i den smälta konfektyren/chokladen och trä på kakbollen (detta för att kakbollarna ska fästa bättre på klubbpinnen). Doppa sedan hela kakbollarna i den smälta konfektyren/chokladen. Se till att det täcks ordentligt och låt överflödig konfektyr/choklad rinna av. Strö över eller doppa cake popsen i strössel eller dekoration innan konfektyren/chokladen hinner stelna. Ställ sedan cake popsen på en bakplåtsklädd liten plåt eller bricka för att stelna. Man kan också sätta dem i ett frigolitblock eller oasis.

4. Förvara i kylskåp till servering.