Recept

Skriv ut

Jordgubbstårta

4 port

Ingredienser

500g Turkisk yoghurt

250g chokladkex

200g jordgubbar

200g kräm

100g smör

15g gelatin

4 msk amarettosirap

1/2 citron

socker

vaniljsocker

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Krossa kex (spara 3 kex till garneringen) och tillsätt mjukt smör och sirap. Blanda och tryck ut blandningen längst ner i formen med fingrarna.

Låt 10 gram gelatin smälta i ett vattenbad.
Mixa yoghurt med jordgubbar och tillsätt socker efter smak. Tillsätt smält gelatin och häll massan ovanpå kakblandningen i formen.
Placerad i kylskåp i 2 timmar.
Ta 6-8 jordgubbar och dela i tu och krossa de resterande kexen och dekorera tårtan med detta.
Smält de gelatinet du har kvar, vispa grädde och socker, riv citronskal och blanda sedan noga. Häll blandningen över tårtan och placera den i kylskåp över natten.
Skär de återstående jordgubbarna i skivor och dekorera tårtan och servera.

Cookie Settings