Recept

Skriv ut

Jordgubbstårta med jordgubbsfromage

31-45 10 port

Ingredienser

1 tårtbotten 22 cm, tredelad

Fromage:
5 dl Rysk Yoghurt
3 dl vispad grädde
450 g (1 glas) jordgubbssylt
1 lime, saft och rasp
2 msk florsocker
5 blad gelatine
3 msk rödvin, alt vatten

Garnering:
1 lit. färska jordgubbar

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Fromage:
Blötlägg gelatinbladen i lite kallt vatten under 5 minuter.
Värm yoghurten till rumstemperatur i mikron.
Krama ur gelatinen. Häll på rödvinet, alt. vattnet, på gelatinbladen och hetta upp den i mikron tills gelatinen är smält.
Blanda lite yoghurt i gelatinblandningen. Rör sedan i resten av yoghurten. Blanda med limesaft och rivet skal, socker och jordgubbssylt. Rör slutligen i den vispade grädden.

Lägg första delen av tårtbotten i en tårtform med 24 cm i diameter och med löstagbar botten. Det blir snyggare kanter på tårtan om formen är vidare än tårtbotten. Lägg ett lager fromage på botten. Fortsätt med nästa botten, sedan mera fromage, sista botten och avsluta med fromage. Var noga med att fromgen täcker hela ytan ända ut till tårtringen. Täck över tårtan med matfilm och ställ kallt i minst 6 timmar.

Skölj jordgubbarna, rensa dem och dela dem i halvor. Ta bort plasten från tårtan och garnera rikligt med jordgubbar.

Cookie Settings