Recept

Skriv ut

Italiensk smörgåstårta

31-45 4 port

Ingredienser

150 g Gorgonzola
10 marinerade soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
4 dl Rysk Yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad basilika
1 dl hackad ruccolasallad
9 långskivor vitt bröd(eller annat)

Garnering:
1 dl Lindahls Rysk Yoghurt
Ruccolasallad
Körsbärstomater
Svarta oliver
Parmaskinka eller skivad salami

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Mosa osten,hacka soltorkade tomater och oliver. Blanda Yoghurt,ost,tomat,oliver,vitlök och ruccolasallad. Lägg ut 3 skivor bröd kantskär.
Lägg botten till en löstagbar form ca 22 cm på bröden. Skär runt botten. Skär de andra bröden likadant. Lägg ett lager bröd i botten,lägg på 1/3 fyllning . Varva bröd och fyllning, avsluta med fyllning.
Täck med plast och låt stå i kylskåp till nästa dag. Tag bort formen och bred yoghurt runt kanterna. lägg tårtan på salladsbädd och garnera med ruccolasallad,körsbärstomater,oliver, salami och parmaskinka.

Cookie Settings