Recept

Skriv ut

Indonesisk kyckling

31-45 4 port

Ingredienser

1 burk wokgrönsaker eller 400 g djupfrysta thai wokgrönsaker
1 lök, tärnad
3 vitlöksklyftor, tunnskivad
1 tsk färsk chili, dutch, fintärnad
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
500 g kycklingfilé i strimlor, ca 3 cm långa
1 lime (rivet skal och saft)
1 burk kokosmjölk, 4 dl
Salt, peppar
Olja

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Hetta upp lite olja i en panna och fräs lök och vitlök.
Tillsätt wokgrönsakerna, chili, gurkmeja och koriander, fortsätt fräsa.
Lägg tomatpuré på grönsakerna, fräs en minut och flytta allt till en gryta.
Häll på kokosmjölk, smulad buljongtärning, rivet skal och saft av lime och låt koka upp.
Rör ner vetemjöl i yoghurten, häll i såsen, rör om och låt sjuda i 3 minuter.
Stek kycklingfilé i olja i en stekpanna.
Lägg ner kycklingen i såsen, låt koka upp igen och sjuda i 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Tips:
Servera med kokt ris.
Ersätt färsk chili med sambal oelek.
Skrapa bort kärnorna ur chilin för lagom hetta.

Inskickat av:
Gunilla Mattsson, Eckerö

Cookie Settings