Recept

Skriv ut

Indiska tunnbröd

31-45 12 st port

Ingredienser

1½ dl Lindahls Turkisk Yoghurt
25 g jäst
2 tsk socker
1½ dl ljummet vatten
1 ägg, lättvispat
3 msk smält smör
2 tsk salt
550 g vetemjöl (knappt 1 liter)
2 msk nigellafrön (kalonjifrön eller liknande)

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Rör ut jästen och 1 tsk socker med det ljumna vattnet och låt stå i 15 minuter.
Värm yoghurten till kroppstemperarur (t. ex. i mikron) och rör ihop med 1 tsk socker, ägg, det smälta smöret och salt. Blanda med degvätskan.
Tillsätt frön och därefter mjölet, lite i taget. Arbeta degen ordentligt i tio minuter. Låt jäsa till dubbel volym. Dela degen till 12 bullar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter. Kavla bullarna till ”tjocka pannkakor” och stek dem i en panna med lite olja eller smör, 2 till 3 minuter per sida.

Tips:
Du kan även grilla brödet.

Cookie Settings