Ingredienser
C: 5 m krokfjälster, 1 paket
1 kg fläskfärs
0,5 kg nötfärs
0,5 dl potatismjöl
1 msk salt
7 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
0,5 tsk mald vitpeppar
0,5 tsk mald ingefära
2 tsk mald kryddpeppar
1 tsk spiskummin
0,5 tsk malda kryddnejlikor
Kokspad
1 lök, skivad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
Salt och vatten
Så här gör du
Skölj fjälstren och låt dem ligga i vatten någon timme.
Blanda fläsk- och nötfärs med potatismjöl, salt och kryddor.
Blanda ut med yoghurten till en jämn smet.
Ställ korvfärsen i kylen.
Stoppa smeten löst i fjälstren då smeten sväller vid kokningen.
Tryck bort eventuella luftblåsor ur fjälstren.
Knyt om med bomullssnöre till lagom långa korvar, ca 15-20 cm.
Tänk på att knyta två knutar mellan varje korv så du kan klippa itu dem sedan.
Koka upp lättsaltat vatten med lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar och lök.
Pricka korven med en tunn nål.
Lägg korven i kokspadet och låt sjuda (strax under 100 grader) i 20 minuter.
Tips:
Kör färsen genom köttkvarnen en gång om du önskar en slätare korv.
Använd korvhorn till köttkvarn eller en spritspåse för fylla fjälstren.
Servera korven med rotmos, potatismos, senapssås eller rödkål.
Korven går att frysa in rå för senare användning.
Receptet insänt av
Anna-Karin Westlin, Umeå