Ingredienser
1 hel kyckling
500 g färskpotatis – kokt och delad
250 g Tzatziki
1 knippe dill – hackad
100 g svarta oliver – skivade
2 st färsk rödlök – skivade
50 g soltorkade tomater – strimlade
4 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 tsk citronsaft
salt och peppar
Så här gör du
Börja med att pensla kycklingen med 2 msk olivolja och krydda den sedan med paprikapulver, salt och peppar. När glöden är perfekt så kan vi börja grilla kycklingen. När kycklingen når 75 grader i innertemperatur är den klar.
Blanda potatisen med oliverna, soltorkade tomaterna och rödlöken. Smaka upp med salt, peppar, 1 msk citronsaft och resterande olivolja.
Blanda ihop dillen med tzatzikin och smaka av med resterande citronsaften. Servera.
Tips! Grilla kycklingen så den får en fin yta och flytta den sedan till en del där det inte är så varmt, stäng locket så har du en bra ugn.