Recept

Skriv ut

Havrepaj med lingoncrème

31-45 4 port

Ingredienser

1 form, ca 24 cm

Havrebotten:
90 g smör
1,5 dl vetemjöl, 90 g
0,75 dl havregryn, 40 g
0,75 dl strösocker, 75 g
1 tsk kanel

Lingonkräm:
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker, 30 g
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
3 dl rårörda lingon, 400 g
2 msk vaniljsocker, 20 g

Så här gör du

Havrebotten:
Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda vid 200 grader i 20-25 minuter.
Pajen ska få lite färg.
Låt kallna.

Lingonkräm:
Vispa grädden med florsockret till hårt skum.
Blanda yoghurten med vaniljsocker och rårörda lingon (spar lite lingon till garnering).
Vänd försiktigt ned grädden i yoghurten.
Klicka/bred fyllningen på det kalla pajskalet.
Garnera med lite lingon.

Tips:
Jultid kan du strö krossade pepparkakor över pajen.
Botten blir väldig fast. Det kan vara enklare att först dela den i portionsbitar och klicka lingonkrämen på efteråt.

Receptet insänt av
Sara Marteus, Motala