Ingredienser
600 g lammytterfilé
1 kruka oregano
1 msk torkad oregano
½ kruka mynta
½ burk Rysk yoghurt
1 kruka bladsallad
100 g bladspenat
1 st citron
8 grillspett
50 g rostade pinjekärnor
1 knippe färsk lök
olivolja
salt och peppar
Så här gör du
Dra igång grillen.
Tärna lammytterfilen i 2-3 cm stora bitar. Hacka oreganon och blanda den med yoghurten,den torkade oreganon, salt och peppar. Lägg ner lammet i yoghurten, blanda och låt marinera i rumstemperatur.
Medan du väntar, skär salladen, skiva löken, skölj spenaten och hacka myntan. Blanda ihop till en härlig sallad och smaksätt med salt, peppar, citronjuice och olivolja.
Trä lammbitarna på grillspett efter cirka 45 minuters marinering. Grilla i ca 3 minuter på varje sida och låt sedan vila i ca 5 minuter. Servera.
Vid servering strör du över pinjekärnorna på salladen.
Tips! För mer smak, låt lammet ligga över natten i yoghurtmarinaden.