Ingredienser
Hamburgare:
4 hamburgerbröd
500g köttfärs
½ dl ströbröd
1 paprika
1 lök
3 msk mjöl
2 vitlöksklyftor
2 msk Tequila
soja
Jalapeno peppar
1 tsk limeskal
salt och peppar
Sås:
150 gram Lindahls Grekisk Yoghurt
1 färsk lime
fickhackad koriander
salt
Så här gör du
Blanda köttfärs, hackade jalapenos,koriander och vitlök. Lägg i tequila,limesaft, soja och smaka av med salt och peppar, blanda väl. Forma 4 biffar och vänd dem i ströbrödbröd. Stek biffarna på medelhög värme.
Skär paprika och lök i ringar, stek 4-5 minuter i stekpannan.
Blanda yoghurt med finhackad koriander, limesaft och rivet limeskal med salt.
Lägg biffen och grönsakerna i bröden, häll på sås och om du vill ha extra sting, lägg på jalapenos.
Receptet fungerar också utmärkt med kycklingfärs.