Recept

Skriv ut

Hallonpaj med mandel

46- 4 port

Ingredienser

Pajskal:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl, 160 g
½ dl socker, 45 g
1 ägg

Fyllning:
3 ägg
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt, 300g
½ dl socker, 45 g
1 msk vaniljsocker
150 g riven mandelmassa
4 droppar bittermandelarom
300 g hallon, färska

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop pajdegen.
Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm diameter).
Ställ kallt 30 minuter.

Blanda ihop yoghurt, ägg socker, vaniljsocker, mandelmassa och essens.
Lägg hallonen i pajformen. Häll över smeten.

Grädda i ca 30-40 minuter.
Pajen ska ha stannat och fått fin färg.
Servera ljummen.

Tips:
Servera gärna med Lindahls Grekisk yoghurt citronsmak, som bryter härligt mot pajens sötma.

Receptet insänt av
Claes Marteus, Motala