Recept

Skriv ut

Hallonpaj

46- 4 port

Ingredienser

Pajbotten:
150 gr smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
250 g färska eller frusna hallon

Så här gör du

Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ihop mjölblandningen med smör och socker. Tryck ut 2/3 delar av degen i pajform (22 cm i diameter).
Nagga degen med en gaffel. Grädda i 10 minuter i 200 grader. Låt svalna.
Pensla bottens ytterkant med vatten och tryck ut resten av pajdegen mot formens kant.

Blanda yoghurt med socker, vaniljsocker och ägg. Häll hälften av blandningen över det förgräddade pajskalet och baka vid 175 grader i 20 – 25 minuter.
Häll resten an yoghurtblandningen över pajen och strö sedan över bären.
Grädda i 175 grader i ytterligare 10-20 minuter, beroende på ugnen och pajformen.

Serveringstips:
Hallonen kan bytas ut mot t.ex. björnbär, röda eller svarta vinbär.