Ingredienser
12 färska lasagneplattor
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 zucchini, 300 g
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
12 stora skivor kokt skinka
12 stora skivor hårdost, gärna lagrad
4 msk chilisås
2 msk sambal olek
Salt och peppar
50 g riven ost
Så här gör du
Skär zucchinin i tunna skivor (dela först på längden om de är tjocka).
Fräs zucchinin i oljan tills de känns mjuka.
Lägg lasagneplattorna på en stor skärbräda eller arbetsbänk .
Täck plattorna i tur och ordning med ostskivorna, zucchinin och skinkan.
Salta och peppra.
Rulla plattorna som en rulltårta och skär varje rulle i tre delar.
Ställ rullarna med snittytan nedåt / uppåt på en ugnsfast form.
Rör ihop yoghurt, vispgrädde, chilisås och sambal olek.
Fördela krämen över lasagnerullarna och strö den rivna osten över.
Gratinera i ugnen vid 200 grader i c:a 20 minuter tills rätten är vackert gyllenbrun.
Tips:
Serveras med en fräsch sallad
Receptidén insänt av Kristina Alfonsius, Stockholm