Recept

Skriv ut

Gratinerad tacopotatis

46- 4 port

Ingredienser

4 bakpotatisar
1 msk smör
1 lök, fintärnad
150 g kassler, tärnad
1 vitlöksklyfta, fintärnad
1/2 dl finstrimlad purjolök
1 msk tomatpuré
2 dl Lindahls Turkisk yoghurt
2 tsk tacokrydda
150 g riven ost, gärna lagrad

Så här gör du

Skölj och borsta potatisarna och torka dem.
Skär ett snitt i varje potatis.
Baka dem mjuka i 225°C, ca 60 min eller i mikrovågsugn på full effekt ca 15 min.
De skall vara riktig mjuka, testa med provsticka.

Under tiden fräs löken med smöret i en medelvarm panna.
Tillsätt efter hand under fortsatt fräsning kassler, vitlök och purjolök samt sist tomatpurén.
Häll blandningen i en skål.

Skär av ett lock på varje potatis och gröp försiktigt ur innehållet.
Mosa potatisen och blanda med kasslerröran, tacokryddan och 100 g av osten.
Klicka tillbaka potatismoset i potatisskalen.
Strö över resten av osten.
Gratinera potatisen till dem är gyllenbruna.

Servera med sallad och en klick yoghurt bredvid.

Tips:
Du kan dela potatisen efter bakningen i mitten och servera som 8 halvportioner.
I så fall behöver du 50 g mera ost till gratineringen (200 g totalt)
Byt ut kassler mot varmrökt skinka eller rökt lax.
Potatisarna går att göra i förväg.
Baka dem i så fall i ugn vid 225°C i ca 15 – 20 minuter

Receptidéen insänt av CECILIA SCHÖN, MALMÖ