Ingredienser
600 g ryggbiff
1 ½ dl vinglögg
1 dl sötmandel
2 dl vatten
2 st rödlökar, klyftad
2 dl vatten
2 msk mörk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1/2 – 1 tsk sambal oelek
2½ dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 msk Maizena
1/2 dl persilja, grovhackad
smör och olja till stekning
Salt och peppar
Så här gör du
Skär köttet i små bitar eller strimlor.
Lägg köttet i en plastpåse och slå på glöggen, tillslut påsen och låt marinera 3 timmar.
Skålla och skala mandeln, dela i halvor eller grovhacka.
Stek mandeln i smör till gyllenbrun färg, låt torka på hushållspapper.
Ta upp och torka av köttet, spar glöggen.
Bryn köttet i oljan i en stekpanna och lägg över i en gryta.
Fräs löken och lägg över i grytan.
Häll på fond, vinglögg, soja, sambal oelek och vatten.
Låt koka upp och sjuda ca 5 min.
Rör ut maizena i lite vatten, blanda med yoghurt och persilja och rör ner blandningen i grytan.
Värm igen till koktemperatur, men låt inte koka mera.
Smaka av med salt och peppar.
Häll i serveringskärl och strö över mandeln.
Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
Receptet insänt av Anna-Karin Westlin, Umeå