Recept

Skriv ut

Frusen yoghurtstårta

46- 4 port

Ingredienser

1 tårta, 22 cm diameter

100 g smör, rumstempererat
200 g Maryland cookies
3 dl vispgrädde
Saft och skal av en citron, finrivet
Saft och skal av en lime, finrivet
5 äggulor
3 dl florsocker
1 ½ dl vatten
400 gr Lindahls Grekisk Yoghurt

Så här gör du

Använd en tårtform med löstagbar botten eller ”fodra” en form med matfilm.
Mixa smör och cookies mellangrovt i en snabbhack.
Tryck ut drygt hälften av smeten på botten av formen.
Vispa grädden, ej för hårt. Blanda citrussaft och -skal med yoghurt.
Vispa äggulor, vatten och florsocker till hårt skum (ca 10 minuter).
Blanda försiktigt först äggsmeten med yoghurt och lyft sedan i grädden.
Fyll smeten i tårtringen på kexmassan, släta till och ställ i frysen i 30 min.
Ta ut tårtan ur frysen och strö över resten av kexmassan. Täck över med matfilm, tryck lätt fast kextäcket och ställ tillbaka i fysen. Fryses i minst sex timmar.
Ta tårtan ur formen och lägg på ett serveringsfat eller skär i portionsbitar.

Serveringsips:
Låt tårtan stå i kylen 15 – 20 minuter före serveringen.
Färska bär, bär- och fruktpuré, mild chokladsås passar bra som tillbehör.