Recept

Skriv ut

Frozen yoghurt cake pops med pepparkakskross

ca 10-12 st port

Ingredienser

1 dl + 2,5 dl grekisk yoghurt
1 liten längd färdigköpt mjuk pepparkaka
Pepparkakor till topping
Ev. Sweet melts (konfektyr) att doppa klubbpinnarna i

Klubbpinnar

Så här gör du

1. Mixa den mjuka pepparkakan till smulor i en mixer eller matberedare. Häll smulorna i en bunke och tillsätt 1 dl yoghurt. Blanda till en kladdig smet med hjälp av händerna. Rulla smeten till bollar, i storlek med pingisbollar, och placera dem på en bakplåtsklädd liten plåt eller bricka. Ställ in i frysen 15 min.

2. Under tiden kakbollarna står i frysen, krossa pepparkakorna till smulor och lägg i en skål. Lägg 2,5 dl yoghurt i en annan skål, rör lite i yoghurten så att konsistensen mjuknar något. Smält ev. konfektyr i en tredje skål över ett vattenbad. Förbered också två bitar frigolit eller oasis att kunna sätta de färdiga cake popsen i.

3. När 15 min har gått, ta ut hälften av kakbollarna ur frysen. Doppa ena änden klubbpinnen i den smälta konfektyren och trä på kakbollen (detta för att kakbollarna ska fästa bättre på klubbpinnen). ”Spackla” kakbollen med yoghurt med hjälp av en smörkniv eller liknande och strö över pepparkaksmularna. Sätt sedan den färdiga cake popsen i frigoliten/oasisen så det står stadigt. När första hälften av kakbollarna är klara, ställ in dem i frysen 45 min på en plats där de får stå fritt och stadigt.

4. Upprepa steg 3 med andra hälften av kakbollarna. Om cake popsen står längre än 45 min i frysen, låt dem stå framme 5-10 minuter innan de äts.